Echipă

Ioanovici Eleonora

Eleonora Ioanovici

M-am născut pe 3 aprilie 1950.
Am 45 de ani de învățământ, dar de patru ani sunt în pensie. Lucrez, în continuare, cu cei mici, la cererea părinților. Am predat educație fizică iar din 1987 predau dans. La Clubul Copiilor am lucrat 26 de ani. Am avut rezultate frumoase, spun eu, atât pentru oraș cât și pentru copii. Am câștigat atât pe plan național, cât și la competiții europene.
Nevoia de o schimbare în acest oraș m-a determinat să vin alături de cei din Uniunea Independentă pentru Sighișoara. Orașul este adormit, este în stare de hibernare, chiar dacă acum e primăvară. Trebuie să atragem tineretul! Trebuie să știm să valorificăm cetatea aceasta, care este o bijuterie.

Horumb Maria

Maria Horumb

Sunt născută pe 15 noiembrie 1951.
Am terminat liceul teoretic din Sighișoara. Atunci când am terminat eu se numea Liceul numărul 2, adică acum 45 de ani. Apoi, am făcut Școala Postliceală de Contabilitate. Am lucrat în domeniul contabilității din 1971, am început la SMA Chendu, apoi m-am transferat la SMA Sighișoara. După, am lucrat la Administrația Finanțelor Sighișoara și ulterior la Direcția Generală a Finanțelor Publice Târgu-Mureș, în funcția de inspector control persoane fizice.
Sunt căsătorită, am un băiat și doi nepoței. Soțul meu este din Hetiur și aici și locuim.
Iulian și soția sa îmi sunt foarte dragi. Admir la ei blândețea. De fiecare dată când i-am cerut ajutorul lui Iulian el a fost alături de noi.

Kovacs Mihaela-Rozalia

Kovacs Mihaela

Sighișoara, 15 Iulie 1978
M-am născut și am crescut în Sighișoara la fel și părinții Kovacs Geza și Kovacs Zelma și cei doi frați ai mei împreună cu familiile lor. Încă de mică mi-am dezvoltat conceptul de comunitate în care trebuie să ne ajutam unii pe alți și să nu-i întorci spatele aproapelui tău.
Am absolvit Facultatea de sociologie și asistență socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și lucrez de aproximativ 18 ani in domeniul social. În perioada 1998-2007 am lucrat ca și lucrător social și coordonator programe adolescenți în cadrul Fundației Veritas Sighișoara iar în 2003 am înființat Fundația Beraca Sighișoara care este o fundație creștină care are ca obiectiv principal prevenirea și combaterea violenței în familie. Din 2007 până în prezent lucrez ca și director programe sociale în cadrul Fundației Beraca Sighișoara oferind servici specializate victimelor violentei în familie și comunităților de romi. Atât ca fundație cât și ca persoană individuală am urmărit realizarea a doua obiective: combaterea discriminării romilor și promovarea unei imagini pozitive a romilor si combaterea violenței în familie. Pe plan internațional sunt implicată în două programe Ecoomic Diplomacy and Integrity și Renewing our mind , program de reconciliere și menținere a păcii în Croația.
Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara deoarece s-a format la nivel local și pentru că l-am intalnit pe Iulian Sîrbu, o persoană cu viziune pentru Sighișoara și o echipă tânără care nu s-a plafonat în a rămâne indiferent față de decăderea treptată a comunității noastre.
Lucrul care îmi ghidează viața este Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, în special un verset din Biblie care spune "Căci Eu știu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde" Ieremia 29:11.
Îmi place să călătoresc, să întâlnesc oameni din diferite culturi, sa gătesc și să am oaspeți.

Nagy Karin

Nagy Karin

Născută la data de 13.11.1975 în Sighișoara.
Am doi băieți, unul de 10 ani, celălalt de 8 ani. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Acum, lucrez la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Sighișoara.
Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara, în primul rând fiindcă îl cunosc pe Iulian Sîrbu de-o viață, am încredere deplină în el și în echipa lui. De asemenea, Sighișoara este orașul meu natal, locul unde mi-am petrecut copilăria, anii de școală, aici am amintiri frumoase, familia și știu că orașul merită mai mult.
Motto: Poți asculta cuvintele dar nu te încrede decât în fapte (Balzac)
Pasiuni: Sportul, dansul, gătitul, documentarele, călătoriile.

Iulian Sîrbu

Iulian Sîrbu

M-am născut pe 11 mai 1979, în Sighișoara
Realizarea de care sunt cel mai mândru este construirea unei familii: în anul 2004, m-am căsătorit cu soția mea, Luminița. Împreună avem doi copii. Un băiat, Ioan Alexandru și o fetiță, Maria Diana.
Studii:
Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara, profilul chimie-biologie
Școala Postliceală în cadrul Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș promoția 2001 la profilul agent turism-ghid, ulterior obținând și brevetele în turism pentru agenție tour- operatoare și alimentație publică
Facultatea de Drept “Simion Barnutiu” din cadru Universității „Lucian Blaga” din Sibiu
În 2001 am început o afacere cu calculatoare- Boss Computers, pe care am dezvoltat-o an de an, prin servicii și produse noi.
În anul 2012, am înființat Uniunea Independentă pentru Sighișoara (U.I.P.S). Prima și singura formațiune 100% locală din Sighișoara. Sunt membru fondator și vicepreședinte al Asociației a “Pro Tineret Sighișoara”, asociație în cadrul căreia am înființat prima echipă de fotbal de sală (futsal) din Sighișoara. În perioada 2012-2016 am fost membru al Consiliului Local Sighișoara, din partea Uniunii Independente pentru Sighișoara (U.I.P.S.).
Motto: „Puterea de a vedea lumina în întuneric, de a fi optimist în mijlocul pesimiștilor!”

Adrian Nicolae Antihi

Adrian Nicolae Antihi

M-am născut pe 10. 07. 1981, în Sighișoara.
Până în anul 2000, am studiat la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighişoara, secția Germană, Matematică – Fizică. Am absolvit Academia de Studii Economice București, Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine – Germană. Am făcut și un master la Universitatea din Hamburg.
Din anul 2005 până în 2011 am lucrat la Beiersdorf AG – Hamburg, din 2011 până anul trecut am lucrat la British American Tobacco – Hamburg și în Southampton. Dar, până la urmă, m-am întors în Sighișoara, pentru că acasă e acasă.
Îmi place că Uniunea Independentă pentru Sighișoara este o formațiune 100% locală. Așa nu am eu treabă cu alții. E de aici, de-al nostru și am încredere.
Hobby-uri: pescuit, drumeții, acuarelă.

Bogdan Burghelea

Bogdan Ioan Burghelea

Sunt sighișorean și m-am născut pe 17.02.1975.
Am terminat Dreptul în 1999. Am făcut stagiul militar iar din decembrie 2000 lucrez ca avocat.
Din anul 2001 sunt căsătorit cu Raluca Ramona. Împreună avem trei băieți. Un băiat de 10 ani și doi gemeni de un an și trei luni. Ramona mi-a fost colegă de facultate și acum e avocată și ea.
Până să apară mișcarea aceasta, care la origine eu spun că e civică, Uniunea Independentă pentru Sighișoara, nu mă regăseam în nici un partid. De asemenea, din câte știm noi, UIPS marchează o premieră istorică. Este primul partid al Sighișoarei! Are oameni care ocupă toate orientările și viziunile politice. Aduce laolaltă, într-un mod natural, tineri cu pensionari, oameni din toate clasele sociale. Avem de asemenea, cea mai echilibrată structură. Femeile din organizație nu sunt promovate doar de fațadă. În ultimii patru ani, eu cred ca am demonstrat că suntem oameni de cuvânt. Nu am promis mai mult decât am putut face.
Mă pasionează tot ceea ce este legat de tehnologie. Am redescoperit, de curând, o pasiune mai veche, fotografia. Dar, cea mai statornică pasiune este cititul. Cartea cea mai dragă mie este Jurnalul fericirii, scris de Nicolae Steinhardt. Este cartea care îmi place și care m-a influențat cel mai mult. Nu cred că este întâmplător. Steinhardt era prin formația lui jurist, avea un doctorat în Drept Constituțional, un domeniu care m-a pasionat și pe mine, și contrat modei acelei perioade el era vorbitor de engleză și germană. Și eu vorbesc tot aceste două limbi străine.

Felix Lucian duma

Felix Lucian Duma

Sunt născut pe 9 aprilie, 1974, la Cluj-Napoca.
Mi-a plăcut întotdeauna Sighișoara. Poate și pentru faptul că am aici ceva rădăcini, să spun așa. Am câteva rude la Sighișoara. Când eram copil de abia așteptam să vin la Sighișoara. Imaginea Turnului cu Ceas mi-a rămas bine prinsă în memorie.
Sunt economist și de 22 de ani lucrez în domeniul asigurărilor. În acești ani, cea mai grea parte a fost trecerea de la un loc călduț, cu un salariu sigur, la propria afacere, unde toate frâiele şi deciziile sunt acum în mâinile mele. Fac ceea ce îmi place şi sunt mulțumit de ceea ce am reușit până acum.
Soția mea lucrează în domeniul universitar, de mai bine de 20 de ani. A fost asistent universitar la ASE București. Soția mea este specialist și doctor în turism. Ulterior, a devenit lector universitar doctor titular la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. Cel care ne bucură viața este băiețelul nostru, de cinci anișori.
Iubesc foarte mult natura. Acasă am o grădină și acolo mă recreez. Îmi place să citesc. Recunosc că acum nu mai fac asta atât de mult cum obișnuiam în studenție. Stăteam noaptea doar ca să termin de citit o anumită carte. Acum, citesc mai mult cărți din domeniul în care lucrez. De asemenea, din anul 2008, împreună cu soția suntem parte a corului „Vox Animi”, corul Catedralei, așa cum știu sighișorenii. Eu sunt tenor, iar soția mea soprană.

Groza Tudorel

Groza Tudorel Claudiu

M-am născut pe 23 octombrie 1980, în Sighișoara

Sunt căsătorit din anul 2014 și am o fetiță de 8 luni, pe nume Teodora Maria.
Sunt licențiat în geografia turismului și dețin un master în turism rural și ecoturism, domeniu de activitate ce mi-a oferit oportunități de dezvoltare personal și mi-a deschis orizonturi către profesia de tehnician în turism cu înclinație spre istoria locurilor. Din experiențele și satisfacțiile pe care le-am trăit până acum s-au născut trei lucrări de informare și promovare turistică, destinate vizitatorilor, potențialilor vizitatori sau iubitorilor de patrimoniu, pe care le-am publicat între 2009 și 2014: “Cetăți țărănești și biserici fortificate săsești în spațiul sudic intracarpatic”, “Scaunul Sighișoara. Peisajul istorico-geografic” și “Sighișoara și împrejurimi. Mic ghid turistic”.

Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara fiindcă este singura formațiune politică profund locală și singura forță coerentă care are vigoarea și pregătirea necesare schimbării adevărate pe care ne-o dorim.
Sighișoara este colțul meu de paradis, căminul familiei mele și locul pentru care mă lupt ca urmașii noștri să-l moștenească în condiții civilizate.

Am într-adevăr un motto după care mă ghidez zilnic. Mi-a plăcut mereu îndemnul lui Mahatma Gandi: "Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume".

Ioan Ciotloș

Ioan Ciotloș

M-am născut pe 18 septembrie, în anul 1948.
Eu am crescut cu fabrica. Timp de 17 ani am fost director general la compania VES Sighișoara. Însă, înainte de asta am avut și alte funcții acolo, printre care șef de secție, mecanic-șef. Sincer, mai ușor îmi este să spun acele funcții pe care nu le-am avut. Din 1985 până în 1990, am fost director adjunct. Iar în 1990 am ajuns director general și, cu excepția a trei ani, așa am fost până în anul 2010.
Când pui suflet în ceva, rezistă! Acum VES Sighișoara este furnizor pentru mari brand-uri internaționale. Cum zic în reclama aceea, dacă nu pui un pic de „fainoșag” în ceea ce faci, nu iese. Oamenii pe care i-am avut lângă mine au fost oameni care m-au înțeles, care au pus și ei suflet. Am fost un colectiv închegat. În perioada în care noi, la Vase, construiam, alții dărâmau în neștire.
Bunul simț și cei șapte ani de acasă au fost apanajul țăranului român. Și să știi că peste tot unde am umblat, am constatat că oamenii cu care poți să comunici și de care te poți atașa sunt numai cei care au aceste principii.
Nu pot spune că am un model. Însă, este un film, plin de idei și învățăminte de viață. “Zorba grecul”! Multă lume nu știe ce să facă cu viața. Filmul acesta îți spune. Mi-a plăcut foarte mult de actorul principal, Anthony Quinn. Ideea filmului este, așa în mare, că în viață trebuie să ai curajul să te dezlegi și să fii liber și drept pentru că „Toți sfârșim în același fel: hrană pentru viermi”. Este macabru, însă așa e.

Ioan Drăghici

Ioan Drăghici

M-am născut în Sighișoara, pe 10 septembrie 1980.
Am terminat Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara, secția matematică-informatică. Apoi, am urmat cursurile universității „Lucian Blaga” din Sibiu, profilul informatică economică. În continuare, am terminat masterul pe economia și gestiunea companiilor multinaționale. Sunt de profesie informatician economist. De cum am terminat facultatea am venit în Sighișoara. Prima dată am lucrat la Târnava, în cadrul biroului de export, timp de 12 ani. Recent, am schimbat job-ul. Sunt la firma Sefar unde am creat biroul de export.
Sunt alături de Uniunea Independentă pentru Sighișoara, încă de la început. Dorim să facem o schimbare în bine pentru orașul nostru.
În rest, îmi place sportul, lectura. În ultimul timp citesc doar cărți de specialitate, sunt la curent cu modificările legislative ce tot apar.
„Ce nu te doboară, te face mai puternic!”

Kovacs Ernö

Kovacs Ernő

Locuiesc în Sighișoara, pe strada Dumbravei. Sunt născut chiar pe 8 martie, 1943.
Am făcut o pregătire de specializare în comerț, unde am lucrat 45 de ani. O mare perioadă de timp, am lucrat la fosta ICRA Sighișoara. Aici, am parcurs toate funcțiile, până am ajuns director comercial. Mulți ani am fost în această postură. Această societatea se ocupa de aprovizionarea orașului. Cămara Sighișoarei!
Soția mea lucrează de foarte mulți ani la farmacie, unde este foarte apreciată. Avem doi copii, gemeni, fată și băiat. Fata este profesoară de limba germană la Colegiul Național „Mircea Eliade” iar băiatul este cu familia în Germania. Am trei nepoți, toți băieți și sunt foarte mândru de ei.
Îmi place sportul, politica și istoria.

Claudiu Feldiorean

Feldiorean Claudiu Mircea

M-am născut pe 2 februarie 1991, în Sighișoara.
Am terminat Liceul Tehnologic nr. 1 din Sighișoara, profilul electrotehnică. Și, în momentul de față, lucrez în domeniul IT.
În rest, îmi place să călătoresc, să văd lucruri noi. De asemenea, îmi place sportul, aici includ fotbalul și tenisul de câmp.
Sunt genul de om care nu se dă bătut, am multă răbdare, pot să spun chiar nervi de fier. Am mulți prieteni care se tem sau detestă politica. Eu, însă, cred că nu așa ar trebui rezolvate lucrurile și dacă te implici este un prim pas. Chiar vreau să lupt pentru orașul nostru, nu trebuie să ne dăm bătuți!

Mihai stanciu

Stanciu Mihai Ioan

M-am născut în Sighișoara pe data de 13.04.1981.
M-am căsătorit în 16.05.2009, am doi copii Diana Maria de patru ani și Vlad Stefan un an și patru luni.
Am absolvit Facultatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, în anul 2004. Secția Geodezie profil Topografie Cadastru și Organizarea teritoriului/
Profesez ca “topograf” din anul 2006 și încă nu vreau să mă las.
Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara pentru că trebuie să ne implicam în dezvoltarea orașului nostru și vreau să fac parte din echipa care va aduce schimbarea în bine la Sighișoara. Este singurul partid format din independenți 100% fără să aibă în spate vreun păpușar.
Sighișoara este locul în care m-am născut, am copilărit, am fost educat.
Ca și pasiuni îmi place apicultura, microb ce l-am moștenit de la bunicul meu.

Adi Picoș

Picoș Adrian Traian

M-am născut pe 10 aprilie 1981, în Sighișoara.
Sunt căsătorit iar de 2 luni avem o minunăție de băiețel. De asemenea, mai am două surori. Pentru mine familia este foarte importantă! Țin foarte mult la familia mea și poate tocmai de aceea am o relație atât de specială cu fiecare membru al familiei.
Am terminat Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, profilul mate-fizică. Acum, însă sunt fotograf profesionist.
Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara pentru că am mare încredere în Iulian Sîrbu, dar și în echipa lui. Sunt sigur că împreună putem face ceea ce trebuie și ceea ce este nevoie pentru orașul nostru, Sighișoara.
Sportul este cea mai mare pasiune a mea. În special, fotbalul.

Marian Dumitru Prodan

Prodan Dumitru Marian (Mitruț)

Născut la data de 21.09.1973 în Sighișoara. Sunt căsătorit și am doua fetițe minunate. Am absolvit liceul Teoretic Mircea Eliade, Facultatea de Științe Economice, specializarea Marketing. Profesia mea este economist iar, momentan, lucrez ca tehnician merceolog la SC Siref SRL.
Am ales Uniunea Independentă pentru Sighișoara pentru că e singura formațiune unde mă regăsesc cu adevărat. Sunt oameni tineri, plini de energie care vor și pot să schimbe în bine acest oraș.
Sighișoara pentru mine este locul unde m-am născut, am copilarit, mi-am întemeiat o familie și am întâlnit oameni extraordinari. Chiar dacă ne-am dezvoltat mai greu în ultimii ani eu am speranța că Sighișoara va ajunge acolo unde îi este locul „Perla Transilvaniei”.
Printre pasiunile mele, bineînteles, se numără sportul - Mens sana in corpore sano-. Îmi place și partea de entertainment, îmi place foarte mult să-i fac pe oameni să se simtă bine, când văd că oamenii sunt bine dispuși atunci eu mă simt fericit și împlinit. Mă pasionează și informatică și grafică.

Alătură-te echipei noastre!

   Vrem ca tinerii noștri sighișoreni să nu mai vadă politica precum o pierdere de vreme ci precum o modalitate de a schimba lumea în care trăiesc.

Vrem ca tinerii noștri sighișoreni cu idei, inițiative, talent și energie să ni se alăture.

Echipa Uniunii Independente pentru Sighișoara vă așteaptă să spuneți

"Da, mă alătur. Am ceva de spus. Vreau să-mi aduc contribuția. Vreau să particip".

Doar printr-un efort comun putem schimba lucrurile. Sighișoara de mâine va fi rezultatul acțiunilor noastre de azi.

Implicați-vă în schimbarea profundă și nu lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Fiți independenți!

Close