Activitate

sighisoara-660x460-660x330

 

   Uniunea Independentă Pentru Sighișoara este primul partid local din Sighișoarei!
U.I.P.S. a obținut un scor istoric la alegerile din septembrie 2020. Primarul Municipiului Sighișoara este Sîrbu Ioan – Iulian (UIPS ) iar viceprimarul municipiului este Burghelea Bogdan – Ioan (UIPS). Am reușit să ne dublăm numărul de consilieri, de la TREI, în anul 2012, la ȘASE, în actualul mandat. Un partid născut din considerente civice care a „detronat” partide naționale, vechi. Lupta pentru adevăr, curajul, îndârjirea și dragostea pentru Sighișoara ne-au adus aici!

Suntem reprezentați în Consiliul Local de: Burghelea Bogdan- Ioan, Duma Felix – Lucian, Horumb Maria, Drăghici Ioan, Stanciu Mihai – Ioan, Groza Tudorel – Claudiu.
De-a lungul acestor ani, suntem singurii consilieri care au inițiat proiecte de hotărâre. Chiar dacă unele dintre acestea au fost blocate abuziv de către fostul Executiv, nu am renunțat #PentruSighișoara!
Un partid local care a făcut istorie!

În spirit de transparență și pentru o mai bună cunoaștere a activității noastre în Consiliul Local Sighișoara proiectele noastre sunt publice:

Anul 2016

 1. Proiect pentru construirea unei Maternitati noi in curtea Spitalului Municipal Sighisoara.
 2.  Proiect pentru readucerea parcarilor de resedinta in gestiune Primariei Sighisoara de la Ecoserv Sig si scoaterea obligativitatii de a achizitiona un loc de parcare cu plata. Cei care doresc sa rezerve un loc sa aiba aceasta posibilitate, dar sa nu fie obligatorie. Locuri libere pentru vizitatori.
 3. Proiect priviind reducerea cotelor de impozitare in Sighisoara.
 4. Proiect priviind obtinerea in temeiul legii a unui sediu de partid necesar pentru audientele cu cetatenii.
 5. Proiect pentru constituirea unui fond de solidaritate pentru cazuri umanitare grave.

Initiative :

 • Obtinerea autorizatiei de functionare a societatilor comerciale din Sighisoara nu mai este conditionata de obtinerea autorizatiei de firma luminoasa.
 • Reducerea impozitului pe cladiri nerezindentiale atat la persoane fizice(de la 1,3 la 0,9 cota de impozitare) cat si juridice(1,8 la 0,9 cota de impozitare).
 • Reducerea impozitului auto cu 10%
 • Demiterea managerului Spitalului Municipal Masca Aurelia.

SOLICITARI:

-refacerea regulamentului de functionare a Pietei Agroalimentare,

-modernizarea pietei agroalimentare

- solutionarea problemelor legate de cladirea CEC din centrul orasului

- extinderea retelei de apa si canal in cartierul M. Neagu

- rezolvarea situatiei cu constructia abandonata din centrul orasului cunoascuta sub numele de Casa Schaesburg.

- asfaltarea tuturor strazilor ramase neasfaltate in Municipiul Sighisoara, extinderea iluminatului public.

- curatenia sa fie una exemplara in Sighisoara

- locuri de joaca pentru copii moderne si dotate corespunzator.

Anul 2017

Proiecte de hotărâre depuse spre aprobare în anul 2017:

 1. Alocarea a 2% din bugetul local pentru lucrări de restaurare și conservare a Cetății si a zonei protejate UNESCO
 2. Construirea unui parc tematic pentru sighișorenii de toate vârstele, excedent bugetar avem, așadar realizarea unui astfel de parc este la îndemână
 3. Proiect privind achizitionarea unui patinoar artificial.
 4. Proiect privind trecerea parcarilor de resedinta din patrimoniul Ecoserv Sig in patrimoniul Primariei.
 5. Proiect privind obtinerea unui sediu de partid conform legii pentru U.I.P.S.
 6. După cum bine știm, agenții din cadrul Poliției Localenu mai au voie să aplice contravenții pentru circulația pe drumurile publice, așa cum se întâmplă la Sighișoara. În consecință, pe 26.10.2017, sub numărul 28792, am depus un proiect de hotărâre, prin care solicităm identificarea tuturor acestor încălcări ale legii și anularea lor. Să nu uităm, de asemenea, că polițiștii locali se află în subordinea directă a primarului.

Iniţiative

 1. Reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale atât la persoane fizice, cât şi juridice.
 2. Repartizarea locuințelor ANL. Nu este deloc normal să avem locuințe gata făcute, la cheie și să nu fie repartizate in stare bună spre folosintă.
 3. Construirea șoselei de centură, atât de necesară și cerută de sighiș In acest sens am fost personal alaturi de colegul meu Bogdan Burghelea la CNAIR(fostul CNADR), pentru demararea cat mai urgenta a proiectului. În acest sens, am demarat o acțiune de strângere de semnături. Sighișorenii pot semna chiar și online!
 4. Eliminarea gigacaloriei pentru blocurile ANL. Aveam cel mai mare tarif din țară!

Am propus și s-a realizat:

 1. Proiect privind asfaltarea curții Școlii Gimnaziale „Radu Popa”, depus în 03.04.2015, cu nr. de înregistrare 8910, pus în aplicare în 12.09.2016
 2. Proiect privind asfaltarea curții Școlii Gimnaziale "Nicolae Iorga", depus în 20.06.2013, cu nr. de înregistrare 13863 și dus la bun sfârșit în 15.09.2017
 3. Gratuitate pe parcursul Festivalului Medieval. Am considerat că 450.000 de lei, acordați din Bugetul Local, sunt mai mult decât suficienți
 4. Centrul istoric este închis, în fiecare duminică, pentru activități recreative, la propunerea UIPS
 5. Iluminatul public începe să se remedieze la presiunea și insistențele consilierilor UIPS
 6. Am sprijinit instituțiile de învățământ în realizarea investițiilor pe care și le-au propus, de exemplu:

Mobilier (pătuțuri și dulapuri) și saltele noi pentru Grădinița Târnava II

             Am propus și așteptăbunăvoința Executivului (Primăriei):

 • Asfaltarea tuturor străzilor din municipiul Sighișoara, precum și extinderea rețele de apă și canalizare.
 • Fuziunea ATT cu Ecoserv
 • Am solicitat folosirea banilor alocați în Bugetul Local pentru „Stadionul Municipal”. Este timpul să avem condiții normale și civilizate. Este nevoie, cel puțin, de tribună și vestiare. Este inadmisibil ca sighișorenii să participe la competiții sportive, stând în picioare.
 • Am cerut permanent îmbunătățirea nivelului de curățenie din oraș
 • Am atras atenția, de nenumărate ori, asupra situației grave și ilegale în care se află groapa de gunoi
 • Am atras atenția asupra pericolului pe care îi paște pe cetățenii din cartierul Târnava II (Bărăgan), atunci când trecerea la nivel cu calea ferată va fi închisă. Practic, cel mai mare cartier al orașului riscă să rămână La fiecare ședință, la fiecare întâlnire cu Executivul am încercat să venim cu propuneri și să grăbim procesul de găsire a soluțiilor
 • Am militat, de nenumărate ori, pentru un ștrand modern

Anul 2018

Proiecte de hotărâre depuse spre aprobare în anul 2018:

 1. Proiect privind modificarea regulamentului de functionare si organizare a Pietei Agroalimentare din Municipiul Sighisoara.
 2. Proiect privind intocmirea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii pentru obiectivul de investitii” Amenajare curte interioara la Gradinita cu program normal nr 3 din cadrul Scolii Gimnaziale Radu Popa din Municipiul Sighisoara.
 3. Proiect privind suspendarea plății chiriei de către locatarii din blocurile ANL situate pe teritoriul Sighisoara și pentru care nu s-a efectuat procedurile complete de recepție a lucrărilor;
 4. Proiect privind suspendarea plății chiriei de către locatarii din blocurile ANL situate pe teritoriul Sighisoara și a căror apartamente nu pot fi folosite din cauza problemelor fie la nivelul construcției, fie la spațiile comune de afectează și degradează interiorul apartamentelor;
 5. Proiect de hotărâre privind transmiterea bunurilor mobile și imobile din domeniul public la Municipiului Sighișoara în domeniul public al județului Mureș.

Iniţiative

 1. Reducerea impozitului pe clădiri nerezidenţiale atât la persoane fizice, cât şi juridice.
 2. Repartizarea locuințelor ANL. Nu este deloc normal să avem locuințe gata făcute, la cheie și să nu fie repartizate in stare bună spre folosintă.
 3. Construirea șoselei de centură, atât de necesară și cerută de sighișoreni. În acest sens, am demarat o acțiune de strângere de semnături. Sighișorenii pot semna chiar și online!

             Am propus și așteptăm „bunăvoința” Executivului (Primăriei):

 • Asfaltarea tuturor străzilor din municipiul Sighișoara, precum și extinderea rețelei de apă și canalizare.
 • Proiect de hotărâre privind întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţii „Amenajare curte interioară la Grădinița cu program normal nr. 3”, din cadrul Școlii Gimnaziale Radu Popa din Municipiul Sighișoara.
 • Repartizarea tuturor locuințelor ANL, în condiții normale, civilizate.
 • Fuziunea ATT cu Ecoserv
 • Taxe și impozite locale mai mici! În data de 18.05.2016 am depus o petiție la Primăria Sighișoara, cu nr. 13091, prin care am solicitat modificarea cotei de impunere de la 1,3% la 0,2 % pentru persoanele fizice și 0,4%pentru persoanele juridice. Când ai execedent bugetar, nu se justifică menţinerea unui nivel ridicat de impozitare.
 • Am solicitat folosirea banilor alocați în Bugetul Local pentru „Stadionul Municipal”. Este timpul să avem condiții normale și civilizate. Este nevoie, cel puțin, de tribună și vestiare. Este inadmisibil ca sighișorenii să participe la competiții sportive stând în picioare. Fără o baza sportivă adecvată, nu ne putem aștepta la performanțe sportive reale, indiferent de eforturile financiare pe care Municipiul le face pentru sport.
 • Am atras atenția, de nenumărate ori, asupra situației grave în care se află groapa de gunoi
 • Am atras atenția asupra pericolului care îi paște pe cetățenii din cartierul Târnava II (Bărăgan), atunci când trecerea la nivel cu calea ferată va fi închisă. Practic, cel mai mare cartier al orașului, riscă să rămână izolat. La fiecare ședință, la fiecare întâlnire cu Executivul am venit cu propuneri și am încercat să grăbim procesul de găsire a soluțiilor
 • Am militat, de nenumărate ori, pentru un ștrand modern
 • Vrem modernizarea şi eficientizarea transportului în comun
 • În 15.02.2018 am înregistrat Adresa nr. 4395 privitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general al unității administrativ teritoriale, care conţinea propunerile UIPS pentru anul 2018, vom face la fel și în acest an
 • Am înregistrat 09.05.2018 sub nr. 13.145 proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Pieței Agroalimentare din Municipiul Sighișoara
 • Noi am susţinut continuarea contractului de colaborare cu Asociația pentru Drepturile Animalelor Sighișoara (ADA). Fără sprijin financiar, ce se întâmplă cu toți câinii din oraș?
 • Noi, consilierii UIPS, nu am fost de acord cu majorarea tarifelor serviciilor de salubrizare! Solicităm, de fiecare dată, să se facă curățenie în oraș așa cum trebuie. Nu ne place lucrul făcut de mântuială!
 • În continuare milităm pentru accesarea de Fonduri Europene pentru restaurarea Cetății Sighișoara și punerea în valoare a „Orașului de Jos”.
 • Modernizarea rețelei de iluminat public
 • Extindere rețelei de apă-canalizare și iluminat public în Municipiul Sighișoara și cartierul Hetiur.

Anul 2019

 • Proiect privind aprobarea Regulamentului de vânzare a locuinţelor de tip A.N.L
 • Proiect privind alocarea de la bugetul local a sumelor necesare dotării cabinetelor medicale și de medicină dentară din unitățile de învățământ
 • Proiect pentru construirea unei Maternități noi în curtea Spitalului Municipal Sighișoara
 • Proiect pentru modificarea Regulamentului de funcționare a pieței agro-alimentare, prin care am introdus o secțiune de comercianți, pentru a crea un mediu concurențial și prețuri competitive
 • Proiect pentru modificarea componenței Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal. Dat fiind că din 2010 nu a fost adoptat niciun proiect în acest sens, am propus respectarea legii, prin alegerea a 2 consilieri locali în componența CA. În acest mod vom avea mai multă transparență și decizii luate în cunoștință de cauză
 • Proiect pentru amenajarea unui loc de antrenament în aer liber (workout) pe Strada Griviței. Susținem sportul, mișcarea în aer liber și inițiativele în acest domeniu - Realizat!
 • Campania Fără Orgolii pentru Învățământul Sighișorean, prin care am reușit modificarea bugetului local anual în sensul alocării sumelor necesare unor investiții în unitățile de învățământ
 • Proiect privind întabularea satului aparținător Hetiur
 • Proiect pentru extinderea teritorială a ANL. Având în vedere faptul că localnicii Sighișoarei cu loc de muncă în afara orașului nu pot primi locuințe de tip ANL, am solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să ne avizeze o hotărâre de Consiliu local care să elimine acest impediment. Răspunsul MDRAP a fost favorabil
 • Proiect privind instituirea unor facilităţi fiscale şi aprobarea procedurii de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili de pe raza administrativ – teritorială a Municipiului Sighisoara, judeţul Mureș
 • Proiect pentru vânzarea locuințelor ANL. Începând din 2002, orașul nostru a fost printre puținele din țară care nu a vândut nicio locuință de acest fel. Votat în unanimitate, proiectul a deblocat această situație absurdă, astfel că primul chiriaș devenit proprietar a semnat contractul în iulie 2020
 • Proiect pentru acordarea facilităţilor fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sighişoara. Amnistia s-a aplicat doar pentru penalități, nu și pentru impozitul datorat, cu scopul stimulării recuperării datoriilor mai vechi.
 • Anul 2020

 • Proiect pentru instituirea unor facilităţi fiscale de anulare a accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 15.12.2020 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza administrativ teritorială a Municipiului Sighisoara. În acest mod am dorit să aducem un sprijin suplimentar persoanelor fizice, întreprinderilor mici și mijlocii afectate de instituirea stării de urgență pe fondul pandemiei de Covid-19
 • Proiect pentru organizarea evenimentului „Street Food Festival”
 • Proiect privind conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al Municipiului Sighişoara” post-mortem, domnului consilier local ing. Ioan Ciotloș
 • Proiect pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe
 • Proiect pentru reabilitarea termică a clădirilor publice
 • Proiect de hotărâre cu privire la anularea taxei de parcare în Piața Agroalimentară
 • Proiect pentru construcția unei grădinițe cu creșă în cartierul Târnava II(Bărăgan)

  Perioada 2012 - 2016

  1. Proiect pentru lotizarea unui teren în Hetiur în vederea construirii de locuințe pentru tineri (depus în 26.09.2012, cu nr. de înregistrare 19933). Este un proiect adresat tinerilor cu vârsta până în 35 de ani care vor să-și construiască o casă. Terenul identificat în cartierul Hetiur conține 20 de loturi iar atribuirea lor se va face în mod gratuit.

  2. Proiect pentru reamplasarea Monumentului Skariatin (depus în 19.10.2012, cu nr. de înregistrare 21959). Am propus acest proiect pentru că zona în care se găsește astăzi monumentul este compromisă, datorită lotizării terenului în vederea construirii de case. Decizia de lotizare, în condițiile în care aici există acest monument, iscă multe semne de întrebare privind legalitatea construcțiilor. Monumentul se găsește astăzi în curtea unui cetățean.

  3. Proiect pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii în Hetiur (depus în 19.10.2012, cu nr. de înregistrare 21964). În Hetiur nu există un asemenea spațiu dedicat copiilor iar după o dezbatere publică la care au participat și locuitorii a fost identificat un teren în curtea grădiniței.

  4. Proiect pentru stabilirea și reactualizarea unor taxe speciale în domeniul căsătoriei (depus în 25.10.2012, cu nr. de înregistrare 22338). Acest proiect cere modificarea unei Hotărâri de Consiliu mai vechi care încalcă legea funcționarului public. Conform acesteia din sumele încasate pentru oficierea căsătoriilor un procent de 60% revine abuziv ofițerului de stare civilă iar 40% revine Primăriei. Am cerut inversarea raportului.

  5. Proiect pentru extinderea rețelei de apă și canal pe Strada Miron Neagu (depus în 11.12.2012, cu nr. de înregistrare 25741). În sprijinul acestui proiect am strâns 49 de semnături ale locuitorilor de aici care cer apă și canalizare pe strada lor.

  6. Proiect privind renunțarea la indemnizația de consilier local pe întreaga perioadă a mandatului (depus în 11.12.2012, cu nr. de înregistrare 25738). Am propus renunțarea la indemnizație și utilizarea acestor fonduri pentru instituțiile de învățământ din oraș.

  7. Proiect pentru repararea acoperișului Sălii Polivalente "Radu Voina" (depus în 22.11.2012, cu nr. de înregistrare 24593). Din cauza acoperișului deteriorat la scurt timp după construirea sălii aici nu pot avea loc întreceri sportive. După ce, inițial, a fost blocat, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a unei ședințe desfășurate anul trecut avându-l ca inițiator pe primarul Ioan Dorin Dăneșan.

  8. Proiect pentru amenajarea unei piețe a tricolorului (depus în 21.01.2013, cu nr. de înregistrare 1396). Considerăm că în Sighișoara avem nevoie de un asemenea loc special, în care să fie instalat un catarg pentru arborarea drapelului național, ce poate servi unor evenimente specifice. Locul identificat este Piața Muzeului, iar la baza acestui proiect stau legea 75/1994, privind arborarea drapelului României, și suportul Batalionului 72 Apărare CBRN "NEGRU VODĂ" din Sighișoara.

  9. Proiect pentru amenajarea unui club al pensionarilor (depus în 24.01.2013, cu nr. de înregistrare 1824). Este un proiect pe care-l considerăm important pentru comunitatea sighișoreană, iar municipalitatea nu s-a implicat până acum într-un astfel de demers. Am localizat un imobil situat pe Strada George Coșbuc, la numărul 2, cunoscut drept “Casa lui Maurer”. Imobilul permite dotarea necesară pentru desfășurarea unor activități colective, culturale, educative și sportive, care să asigure membrilor săi o comunicare respectoasă și colegială în timpul liber. Acest club ar putea asigura persoanelor vârstnice un mediu armonios de socializare, relaxare și eliminare a singurătății.

  10. Proiect privind amenajarea străzii Nicolae Bălcescu (depus în 14.03.2013, cu nr. de înregistrare 5899). Strada Nicolae Bălcescu facilitează accesul spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara și spre hotelurile Binderbubi (5 stele) și Central Park (4 stele), două instituții private care contribuie serios la bugetul local. Se cuvine ca acest drum de acces, momentan deteriorat, să fie recondiționat.

  11. Proiect privind asfaltarea curții Școlii Gimnaziale "Nicolae Iorga" (depus în 20.06.2013, cu nr. de înregistrare 13863). Acest proiect vine în ajutorul cadrelor didactice care au înaintat o serie de sesizări către Primăria Sighișoara, rămase fără răspuns.

  12. Proiect privind amenajarea unui parc tematic pentru copiii de toate vârstele (depus în 08.09.2013, cu nr. de înregistrare 10112). Locul identificat, propus și agreat este curtea Clubului Copiilor, teren care aparține în totalitate statului român. Pentru susținerea acestui proiect au fost strânse peste 3000 de semnături.

  13. Proiect privind amenajarea unei stații de autobuz pe Strada Ana Ipătescu (depus în 04.03.2013, cu nr. de înregistrare 4903). Fiind una dintre porțile de acces în oraș, prin intermediul DJ106 Agnita - Sibiu, se cuvine ca terenul de aici, utilizat pentru întoarcerea autobuzelor și aflat în stare de degradare, să fie modernizat.

  14. Proiect privind organizarea unei sesiuni anuale de muzică de fanfară (depus în 20.01.2014, cu nr. de înregistrare 2883). Dorim implicarea Fanfarei Orașului și a Școlii de Muzică într-un eveniment care să se desfășoare în perioada 15 iunie-15 septembrie, în zilele de sămbătă, pe durata unei ore. S-a luat în calcul nevoia de diversitate culturală și susținerea Școlii de Muzică din Sighișoara care s-a aflat în pericol de a fi închisă.

  15. Proiect privind înființarea unui fond de solidaritate pentru cazuri umanitare grave (depus în 25.02.2014, cu nr. de înregistrare 4381). Considerăm că autoritățile locale sunt primele care trebuie să se implice în asemenea cazuri. Am propus înființarea unui fond de ajutorare care să reprezinte 1% din bugetul local anual, asupra căruia decid doar consilierii locali.

  16. Proiect privind închiderea temporară a Străzii 1 Decembrie 1918 (depus în 17.03.2014, cu nr. de înregistrare 6142). Pe principiul aplicării unei politici publice de calitate propunem închiderea temporară a acestei străzi, în perioada 1 mai - 1 octombrie, între orele 10.00 și 20.00 pentru că avem nevoie de spații civice, de spații de promenadă și recreere dar, mai ales, avem datoria de a respecta centrul istoric. Pentru intervalul stabilit autoturismele vor fi deviate pe un traseu ocolitor, excepție făcând autoturismele de intervenție ale poliției, pompierilor și salvării.

  17. Proiect privind amenajarea unui drum în Hetiur (depus în 13.05.2014, cu nr. de înregistrare 10639). Proiectul încearcă sprijinirea unei campanii de promovare a produselor locale, intitulată "Produs în Sighișoara". Un drum de acces către cele două ferme agricole ar ajuta producătorii să-și transporte mai ușor mărfurile în piețele din Sighișoara și, în același timp, le-ar oferi cumpărătorilor ocazia de a-și procura direct de la sursă legumele necesare coșului zilnic.

  18. Proiect privind modificarea unor taxe în piața agro-alimentară pentru producătorii locali (depus în 26.05.2014, cu nr. de înregistrare 11669). Trecerea administrării piețelor în sarcina Ecoserv nu a schimbat cu nimic nivelul taxelor pe care producătorii locali și comercianții le achită zilnic și lunar. Pe când în alte orașe, precum Târgu Mureș sau Câmpia Turzii, taxa lunară începe de la 40 de lei, în Sighișoara ea se ridică la 372 de lei, fiind de câteva ori mai mare. Considerăm acest nivel o insultă la adresa producătorilor locali, motiv pentru care cerem reducerea taxei lunare la 50 de lei.

  19. Proiect privind reabilitarea Monumentului “La Chip” (depus în 30.06.2014, cu nr. de înregistrare 14300). Acest monument important a fost renovat ultima oară în anul 1954. Până astăzi a fost uitat de autorități și prezintă un grad de degradare ridicat. Considerăm că pentru a spori atractivitatea Sighișoarei e nevoie de reabilitarea și includerea lui în circuitul turistic.

  20. Proiect privind campania de prevenire și combatere a cerșetoriei pe raza municipiului Sighișoara (depus în 17.07.2014, cu nr. de înregistrare 15691). În ultimii ani nivelul cerșetoriei în Sighișoara a atins cote alarmante. Considerăm că fenomenul poate fi combătut prin implicarea autorităților locale, a instituțiilor publice cu atribuții în domeniu și a comunității locale. Pentru ca efectele să fie vizibile în timp este nevoie de o campanie de informare, conștientizare și sensibilizare adresată atât locuitorilor cât și turiștilor care ne vizitează. În acest sens, cu o minimă cheltuială suportată de către Primăria Sighișoara, propunem demararea unei campanii prin care să fie împărțiți fluturași și să fie amplasate panouri indicatoare și afișe cu mesaje de prevenire și combatere a cerșetoriei în locurile populate de cerșetori, în mijloacele de transport în comun și în societățile comerciale.

  21. Proiect pentru aprobarea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal de către SC Sefar SRL (depus în 22.09.2014, cu nr. de înregistrare 69). De curând SC Sefar SRL, unul dintre cei mai importanți angajatori locali, a inaugurat o nouă hală de producție care, pentru a funcționa la parametri optimi, are nevoie de un drum de acces. Investiția nu poate fi realizată fără acest PUZ. Conducerea societății a cerut, în nenumărate rânduri, sprijin din partea Primăriei Sighișoara, care s-a arătat neinteresată. Noi ținem cont de faptul că Sefar și-a achitat în avans taxele și impozitele aferente anului 2014 și înțelegem că doar având o relație bună cu investitorii și oferindu-le infrastructura necesară putem ajuta la păstrarea și la crearea de locuri de muncă, în contextul în care Sighișoara a pierdut jumătate din platforma ei industrială în favoarea comunei Albești.

  22. Proiect pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal pentru cartierul Miron Neagu (depus în 22.09.2014, cu nr. de înregistrare 70). Acest proiect completează proiectul pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în cartierul omonim.

   

  În cei patru ani de activitate, odată cu accederea în Consiliul Local, Uniunea Independentă pentru Sighișoara a fost cel mai activ grup politic, după cum o arată lista detaliată de mai jos:

  Adresă către Ambasada Austriei în România privind situația Monumentului Skariatin

  Adresă către Institutul Național al Monumentelor Istorice privind situația Monumentului Skariatin

  3 Adrese către Ambasada Federației Ruse în România privind situația Monumentului Skariatin

  2 Adrese către Prefectura județului Mureș privind încălcarea legii administrației publice locale și abuzurile făcute de Primar și Executiv

  56 Solicitări de informare privind situația mai multor monumente și clădiri istorice deteriorate și a unor activități administrative suspecte

  7 Somații cu privire la unele solicitări de informare care nu au primit răspuns în termenul prevăzut de lege

  4 plângeri în Contencios Administrativ privind boicotarea activității noastre în Consiliul Local

  Adresă către Primăria Sighișoara privind repararea unei stații de autobuz în cartierul Hetiur

 • Close